Voor Leesclubs

Houd jij van lezen? En vraag je je na het lezen vaak af waarom de schrijver gekozen heeft voor een bepaald verhaalperspectief? Of vind je het leuk om te discussiëren met anderen over wat de schrijver bedoelde met die onverwachte plotwending?
Misschien is deelname aan een leesclub dan iets voor jou! Eenmalig of een heel seizoen. Overdag of ’s avonds. In de bibliotheek of met je vriendinnen bij jou thuis. Bij de bibliotheek kan het allemaal!

 

We hebben diverse leesclubs, voor ieder wat wils!

Leesclubs Nederlands (vertaalde) literatuur

Een seizoen vol leesplezier bij de bibliotheek. Wanneer je graag Nederlands (vertaalde) literatuur leest en hierover op regelmatige basis wilt kletsen met een vaste club mensen, dan isdeze Leesclub van de bibliotheek iets voor jou!

Lees meer

Eenmalig leesclubs

Praat je graag over boeken maar wil je niet vastzitten aan een heel seizoen? Wil je alleen titels die je écht aanspreken lezen en bespreken? Dan is deze eenmalige leesclub iets voor jou!

Lees meer

Leesclubbing

Dé DIY-boekenclub voor jou en je vrienden.
LEESCLUBBING doe je helemaal zelf. Een echte boekenclub, maar dan hoe, waar en met wie jij wilt. De bibliotheek zorgt voor de boeken, jij voor het clubje.

Lees meer

Andere leesclubs, in samenwerking met Senia & Probiblio

Clubs in samenwerking met Senia
De landelijke stichting Senialevert handige keuzelijsten en inspirerende leeswijzers. De Bibliotheek verzorgt – indien beschikbaar- de gekozen boeken. Momenteel komen er twee leesclubs geschiedenis en een muziekluisterclub bijeen in de bibliotheek.

Probiblio boekenpakketten
De boekenpakketten zijn kant-en-klare koffers die worden geleverd aan bestaande leesclubs die alles zelf willen regelen.

Lees meer

Interesse?

Hiernaast vind je alle soorten leesclubs van de Bibliotheek op een rijtje. Wil je meer weten of deelnemen? Aarzel dan niet dan neem op met onze coördinator leeslubs Lindsay Pelt via lpelt@bzhd.nl

Interesse? Mail naar Lindsay

Leen e-books, luisterboeken en tijdschriften

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je ook gratis e-books en tijdschriften lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je in de online Bibliotheek, de online variant van je eigen vertrouwde bieb. Lees en luister op je laptop, pc, telefoon of e-reader!

Ontdek meer

Onze digitale bronnen met meer informatie over boeken